FAQ: Veelgestelde Vragen

 

Wanneer heb ik genoeg aan een mentorsessie en wanneer past een mentortraject beter?

Een mentorsessie is super geschikt voor de kortere vragen waarbij ik je net dat zetje kan geven en je snel kan helpen om de juiste keuzes te maken. Bijvoorbeeld als je wilt weten hoe je nu concreet meer klanten en inkomen trekt, wilt dat ik meekijk met je prijzen of je website/social kanalen of als je wilt sparren over branding en marketing.

Een mentortraject is perfect als je over langere tijd behoefte hebt aan een stok achter de deur. Met een mentortraject heb je 6 maanden lang elke maand een mentorsessie van twee uur waarin we samen de concrete stappen gaan zetten die écht voor succes in jouw bedrijf gaan zorgen. Ik begeleid je richting meer zelfvertrouwen en meer kennis. We professionaliseren jouw onderneming aan de hand van een stappenplan en werken samen gericht aan jouw doelen.

Twijfel je nog steeds welke van de twee op jou van toepassing is? Mail me dan!
 

Gaat het mentortraject mij écht verder helpen?

Ja, daar ben ik van overtuigd. Je bent op mijn website terecht gekomen omdat je concreet stappen wilt maken. Het is niet erg als je het zelf even niet meer weet, soms hebben we ondanks al ons enthousiasme en harde werken gewoon even iemand anders nodig om verder te komen. Ik tik zelf bijna de 10 jaar fulltime ondernemerschap aan. In die jaren heb ik alle dalen, alle vragen en alle problemen al een keer beleefd. Ik heb me afgevraagd hoe je in hemelsnaam meer klanten trekt, hoe je op kan vallen in de markt en welke prijzen je moet vragen. Maar ik heb me vooral (en heel vaak!) afgevraagd of mijn bedrijf ooit wel écht succesvol zou zijn. Na jaren ervaring opdoen, ben ik mentorsessies gaan geven. Inmiddels aan meer dan 100 vrouwelijke ondernemers.

En die vrouwelijke ondernemers zeggen bijvoorbeeld:
“Het mentortraject van Melanie heeft mij zoveel gegeven. Melanie geeft je af en toe een liefdevolle schop onder je kont en helpt je ontwikkelen. In het half jaar heb ik gedaan waar ik waarschijnlijk zelf zoveel langer over had gedaan. Dit is niet alleen een investering in je bedrijf maar echt een investering in jezelf die het dubbel en dwars waard is!”

En:

“Vol dromen en ambities maar niet de mogelijkheid hebben om door te pakken wegens tijdgebrek, onzekerheid, verkeerde focus en de alledaagse afleidende drukte: het volgen van een mentortraject bij Melanie was daarom een logische keuze. Melanie begrijpt exact waar je naar toe wilt, helpt je concretiseren, plannen te maken en dromen uit te schrijven. Ik had in mijn eentje zoveel langer gedaan over de weg die ik nu samen met haar heb bewandeld. In 6 maanden heb ik niet alleen mijn doel bereikt, maar ook een duidelijke focus, plannen voor het komende jaar gemaakt en ben ik een boel nieuwe kennis over mijzelf rijker geworden.”
 

Mag ik zelf de inhoud van het mentortraject bepalen?

Zeker weten! Mentortrajecten mogen over alles gaan: van het opstarten van je bedrijf tot het trekken van meer klanten, marketing & branding of bijvoorbeeld fotobewerking. Jij bepaalt waar je behoefte aan hebt! Voordat jouw mentortraject start, inventariseren we samen wat je nodig hebt en help ik je een lijn uit te zitten met globale onderwerpen voor de mentorsessies. Maar, dat is maar een leidraad. Jij bent te allen tijde in control.
 

Kan ik in meerdere termijnen betalen?

Ja, een mentortraject mag je in drie termijnen betalen: te beginnen bij de maand dat jouw traject start en eindigend in de maand dat jouw traject eindigt.
Een losse mentorsessie dient in een keer en voorafgaand aan de sessie betaald te worden.
 

Ik heb geen tot weinig ervaring. Is een mentorsessie of mentortraject voor mij dan geschikt?

Yes girl! Je moet ergens beginnen. Dat hebben we allemaal gedaan. En de grootste stappen die ik zelf in 10 jaar ondernemerschap heb gemaakt, zijn juist de stappen die ik samen met anderen deed. Leren van iemand met meer ervaring is de snelste route naar kennis en naar succes. Bovendien: mentorsesies & mentortrajecten mogen over alles gaan. Van het opstarten van je bedrijf tot het trekken van meer klanten, marketing & branding of bijvoorbeeld fotobewerking.
 

Is de coronatijd wel een goede tijd om aan een mentortraject te beginnen?

Ik ben ervan overtuigd dat nu júist de tijd is om in je bedrijf te investeren. Het is mega spannend en de toekomst is onzeker, maar nu heb je de vrije tijd om vol voor je bedrijf te gaan en die tijd is zo waardevol! Om te zorgen dat die basis en die fundering er ligt, dat alles klopt, dat je weet waar je mee bezig bent, wat werkt en wat niet werkt. Alle lessen die je nu leert, gaan zichzelf echt uitbetalen zodra de wereld niet meer zo op z’n kop staat. En ik denk dus juist: hoe meer je nu al doet, hoe meer je je klantenkring al aantrekt, hoe meer je een achterban opbouwt nu – des te succesvoller kun je straks (weer) beginnen.

Contact

Wil jij samen de concrete stappen zetten die jouw bedrijf doen groeien?

Mail jouw verhaal

Jouw mail is verzonden!Oeps. Er gaat iets mis!

Of los naar: melanie@happyhazy.nl

 

Happy Hazy is gevestigd in Hoofddorp, net onder Amsterdam.

Let's connect on Instagram